24 UUR SERVICEGERICHT DAGELIJKSE BOEKINGEN

Activiteiten in Amsterdam

Photo by Chait Goli from Pexels

Wat kan ik doen in Amsterdam?

Amsterdam staat bekend om zijn geschiedenis en de mooie smalle straatjes in het stadscentrum, maar wat raadt Booktaxischiphol aan. We krijgen verschillende vragen van onze klanten met wat onze aanbevelingen zijn. Hieronder hebben we een lijst in elkaar gezet van onze kennis en ervaring van de stad.

Dam

Damplein bevindt zich in het midden van de stad. Als u daar aan komt ziet u mensenstroom die alle kanten op gaat. Een opvallend grote gebouw is het Paleis op de Dam. Meteen naast de Paleis bevindt er twee grote winkelstraten, namelijk Kalverstraat en Nieuwendijk. In deze twee straten is er van alles te vinden. Als je naar een ruimte wilt waar bekende merken wordt verkocht, dan kan je beter oversteken en naar de Bijenkorf gaan.

Een opvallend nieuws is dat naast het gebouw van Bijenkorf een appartement is gekocht door Justin Bieber voor 24.5 miljoen euro. Daarnaast is er op de dam ook het Madame Tussaud en is er een monument voor de herdenking van tweede wereldoorlog.

Amsterdamse grachtengordel

In Amsterdam zijn er ruim 165 grachten met een totale lengte van 75 km. Onder de mensen die de stad bezoeken behoort het zien en genieten van de grachten een belangrijke stuk van de tijd. Natuurlijk is het aan te raden om ook meteen een boottour te doen. We raden aan om hier een goede keuze te maken. Er zijn boten waarbij het dak open is, boten die op elektrische motor werken, tours waarbij eten of drinken is inbegrepen en natuurlijk belangrijk dat je voldoende informatie krijgt over de stad. Ons enige aanbeveling is om in ieder geval voor een boot te kiezen die elektrische aandrijving heeft en natuurlijk als het regent is het handig om in een boot te zitten die overdekt is.

Sky lounge

Wilt je van het het mooie uitzicht genieten dan kan je het beste naar het Sky Lounge te gaan. De Sky Lounge bevindt op de top van de hotel Double Tree By Hilton vlak naast het Centraal Station. Bij binenkomst heb je direct al een leuke uitzicht naar de stad en is het mogelijk om met goed weer buiten op het terras te zitten. Weekends is het aan te raden om te vragen naar de drukte, het kan weleens voorkomen dat je anders even moet wachten voor een plek.

A'DAM toren

Vlak tegenover de Sky Lounge bevindt de A'DAM toren. Op de top van de toren 19e verdieping heeft het gebouw een roteerbaar restaurant. Ja, de restaurant is op een rustige tempo aan het draaien. Daarnaast is er op bepaalde tijden een mogelijkheid om te gaan schommelen op het dak en heb heb je een panoramische uitzicht naar de stad (A'DAM lookout).


Heeft u een taxi nodig tussen Amsterdam en Schiphol?

Waarom Booktaxischiphol?

Booktaxischiphol vervoert mensen vanuit verschillende steden naar Schiphol Airport. Van Amsterdam naar Schiphol is een van de steden waar we veel bestellingen ontvangen. De reistijd van Amsterdam naar Schiphol is gemiddeld 30 minuten voor onze klanten. Als stad als Amsterdam is het natuurlijk niet eenvoudig om de trein te nemen naar het vliegveld. Bij ons kunt u eenvoudig en snel een taxi boeken om de luchthaven te bereiken.

Hoelang is de reistijd?

De reistijd van Amsterdam naar Schiphol is afhankelijk van aantal factoren. Het is afhankelijk in welke locatie uw hotel bevindt, of er wegwerkzaamheden zijn en de tijdstip van uw reis. Gemiddelde reistijd zeggen wij uit onze ervaring dat dit rond de 30 minuten is.

Waar moet ik op letten als ik naar Schiphol reis vanuit Amsterdam?

Gedurende de week is er op bepaalde tijdstippen drukker dan normaal. Dat is de spitstijd 's ochtends tussen 07:00 en 10:00 en vervolgens de avondspits tussen 16:00 en 18:00 uur.